Jelen Felhívás célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatásával, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik.

A megvalósítandó projekt vissza nem térítendő támogatásból, kölcsön részből és önerő részből tevődik össze, amelyek együttesen határozzák meg a projekt összes elszámolható költségét.

 

Pályázók köre:

mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok

 

Igényelhető támogatás:

  • vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 50 millió forint, maximum 500 millió forint
  • kölcsön összege: minimum 25 millió forint, maximum 250 millió forint.

 

Támogatható tevékenységek:

  • Kutatás-fejlesztési projekthez nyújtott támogatás keretében: Kísérleti fejlesztés
    a meglévő tudományos, technológiai, üzleti és egyéb, vonatkozó ismeretek és szakértelem megszerzése, összesítése, alakítása és felhasználása új vagy javított termékek, eljárások vagy szolgáltatások kidolgozása céljából. Ide tartozhatnak például az új termékek, eljárások vagy szolgáltatások fogalmi meghatározását, megtervezését és dokumentálását célzó tevékenységek is.

Önállóan nem támogatható tevékenységek:

  • Eszközbeszerzés
  • A projekt céljához feltétlenül szükséges épület építése, bővítése, átalakítása, korszerűsítése, és a szükséges alap infrastrukturális fejlesztések.

 

Területi korlátozás:

Nem támogatható a Közép-magyarországi régió területén megvalósuló fejlesztés.

 

Pályázatok beadása:

2017. február 8-tól.